Shadow

Peste 100 de romi si-au cautat de lucru

AJOFM Dâmboviţa a organizat, astăzi, bursa locurilor de muncă pentru romi. Mulţi dintre ei au fost angajaţi pe loc dar alţii se văd nevoiţi să îşi caute de lucru în altă parte pentru că nu au calificarea necesară.
Peste 100 de romi s-au “bătut” pentru 60 de locuri de muncă, astăzi, la bursa special creată pentru ei de AJOFM Dâmboviţa. Angajatorii au venit atât cu  oferte pentru cei cu studii superioare cât şi pentru cei care nu au nicio calificare. Este vorba de economişti, funcţionari publici, fierari-betonişti, dulgheri, confecţioneri textili, zugravi sau lucrători în comerţ. Pentru această bursă au fost contactaţi 60 de agenţi economici, dar numai 15 au spus “DA”. Din cei 15 însă, doar 7 au participat efectiv la bursă. “Au venit doar jumătate dintre angajatori. Faţă de bursa romilor organizată anul trecut, oferta este mai mică dar prezenţa este mai mare acum”, a declarat Cătălin Niculae, directorul AJOFM Dâmboviţa.
Partida Romilor a salutat iniţiativa AJOFM, mai ales că că sunt mulţi romi care ar vrea să muncească dar nu au unde. “Oamenii au venit la bursă  pentru că vor de muncă. Printre cetăţenii de etnie romă sunt meseriaşi dar şi oameni necalificaţi. Mulţi dintrei ei au copii mulţi acasă şi au nevoie de bani. Mulţi întâmpină dificultăţi la anagajare pentru că sunt puţin mai negri”, a declarat Moise Deju, preşedintele Partidei Romilor, filiala Dâmboviţa.
Mulţi dintre ei au fost angajaţi pe loc. “Am angajat pe loc o persoană pentru că am nevoie de muncitori necalificaţi în comerţ. Dacă o să fie muncitor, o să mai iau unul. Până acum mi-a plăcut de el. A spus că va munci peste program. Pentru început o să-i dau 600 de lei salariu”, a declarat Neguţa Dumitru, agent economic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *