Zeci de profesori de la Sorbona, la judecata tiganeasca in Romania

30 de profesori de la universitatea Sorbona au fost elevii celui care s-a autointitulat regele romilor Florin Cioaba. I-a invitat in Romania ca sa cunoasca istoria, portul si meseriile traditionale ale tiganilor.
O intrebare delicata pe care profesorii francezi i-au adresat-o lui Florin Cioaba a fost cum se impaca hainele de pastor cu aurita coroana regala. Raspunsul i-a uluit:
“Si David era rege si om a lui Dumnezeu. Trebuie sa te ocupi si de viata spirituala dar si de cea de toate zilele ale oamenilor. Oamenii trebuie sa si manance”, a spus Cioaba.
In fine, dupa toata discutia care a durat doua ore, profesorii francezi au plecat cum au venit.
Rege Cioaba i-a invitat apoi pe profesorii francezi in Piata Mare din Sibiu la o parada a portului tiganesc si la un recital cu dansuri si cantece traditionale. Cum spectacolul a inceput cu mare intarziere, oaspetii s-au plictisit si au plecat.
In acest timp, in fata ambasadei Frantei din Bucuresti zeci de tigani tipau din toti rarunchii. Cu totii purtau tricouri inscriptionate “rom pakivalo”, in traducere libera – rom apretat.
Si la Timisoara zeci de reprezentanti ai etniei protestau in strada. Oful lor: n-au primit pana acum cei 3.600 de euro promisi de autoritatile franceze si nici animale ca sa-si deschida o ferma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.