Shadow

Ministrul Lazaroiu vede rromii drept un castig pentru Romania

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, considera ca prezenta rromilor in tara noastra reprezinta “un castig pentru Romania din punct de vedere cultural” si trebuie ajutati sa isi gaseasca un loc de munca.

Ca sa isi intareasca spusele, ministrul a dat si un exemplu pozitiv, in persoana lui Damian Draghici, un artist care “face cinste Romaniei in strainatate prin talentul sau”, dupa cum arata B1 Tv care citeaza agentia Mediafax.

Lazaroiu a fost vineri, la Alba Iulia, pentru lansarea unui program european prin care femei de etnie rroma vor fi sprijinite sa intre pe piata muncii.

Proiectul presupune cursuri de formare profesionala pentru peste 1.500 de femei de etnie rroma din 17 judete ale tarii, costa 4,5 milioane de euro si e cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Presedintele Asociatiei Pakiv Romania, Gruia Bumbu, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat ca in cadrul acestuia 550 de femei rrome vor beneficia si de cursuri de alfabetizare.
Proiectul presupune si infiintarea a cinci cooperative sociale in care sa fie angajate circa 200 de femei de etnie rroma in meserii traditionale etniei. Ramane de vazut si daca respectivele chiar vor dori sa munceasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *