Shadow

“Bănel e un ţigan care luptă să fie respectat!

Bănel Nicoliţă este deja vedetă la Saint Etienne. Francezii nu uită de tontogolul de pe Bernabeu, dar spun că Nicoliţă nu poate fi altceva decât o afacere excelentă pentru fosta campioană din Hexagon: “E un ţigan care luptă să fie respectat! Cu el pe teren, colegul de pe extremă poate dormi liniştit”

“Bănel nu a dormit în următoarele 48 de ore de la autogolul de pe Bernabeu. Aşa este el, Nicoliţă. Un jucător care nu este excepţional, dar cu o implicare ireproşabilă”, notează Le10sport.com

Bănel trăieşte din pasiune, scriu francezii, care îl descriu pe fostul stelist ca pe un ţigan care luptă să fie respectat.

“Ţigan care se lupta pentru a fi respectat, într-o ţară în care 80 la sută din populaţie recunoaşte că îi detestă pe romi”.

“Fără îndoială, impresionanta determinare a lui Bănel vine şi din discriminare. Nu vă aşteptaţi la un fin tactician, capabil să facă slalom între trei adversari. El joacă cu pasiune. Cu acest tip de jucător, coechipierul de pe extremă poate să doarmă şi să urce liniştit. Achiziţionându-l pe Bănel Nicoliţă, Saint-Etienne îşi limitează riscurile”

Sursa citată aminteşte şi că The Guardian a scris că AS Saint-Etienne a cumpărat “un ţigan, în timp ce Franţa îi plăteşte pe ţigani să plece”.

“Un român plătit de francezi pentru a locui în «Hexagon». Un fapt care ne-ar putea face să zâmbim. Vecinii noştri britanici râd de-a dreptul. (..) Însă suporterii verzi nu au ţinut niciodată cont de naţionalitate şi nici de culoarea jucătorilor. Dacă Nicoliţă îşi confirmă calităţile de luptător, suporterii de pe stadionul Geoffroy-Guichard îl vor aclama ca pe unul de-al lor” , adaugă publicaţia franceză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *