Shadow

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a „tras-o de urechi” pe OADOR Timişoara

Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), cu sediul în Timişoara, se dezice de sloganurile extremiste strigate pe străzile din Timişoara, de unii manifestanţi, împotriva ţiganilor, sâmbătă, 3 septembrie, cu prilejul marşului organizat de către Asociaţia „Noua Dreaptă”.

„Afară, afară cu ţiganii din ţară!”, „Ţigane, nu uita, România nu-i a ta!”, „Antonescu de trăia, în Siberia vă muta”, „La Jilava, toţi ţiganii, haide!”, acestea sunt sloganuri pentru care OADOR a fost sunată de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Teodor Raţiu, comisar-şef OADOR, a spus, marţi, 6 septembrie, că nu a ştiut că unii manifestanţi vor striga asemenea lozinci extremiste, de aceea nu este de acord cu mesajul lor.

„O.A.D.O.R nu este contra romilor sau a unei alte minorităţi etnice din România, deoarece ştim foarte bine că Timişoara a fost şi va rămâne un oraş multicultural, dar ţinem să vă anunţăm că, începând de astăzi, vom acţiona, alături de Noua Dreaptă, împotriva tuturor clanurilor mafiote, indiferent de etnie, care nu respectă legea românească. Organizaţia noastră luptă pentru apărarea drepturilor universale şi fundamentale ale cetăţenilor, indiferent de etnie, religie, orientare sexuală. Luptă împotriva abuzurilor de orice fel săvârşite de către oricine, împotriva oricui. Deviza organizaţiei este: Dreptate, Cinste, Onoare!”, este mesajul OADOR, semnat de către Teodor Raţiu şi de către Bogdan Alexandru, preşedintele Noii Drepte, şi citit chiar la manifestaţie, în faţa Catedralei Mitropolitane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *