Shadow

Rromii, indemnati sa-si asume identitatea: “Sa fii rrom e misto!”

Rromii din Valea Jiului s-au intalnit cu reprezentantii mai multor organizatii care le apara interesele, pentru a vorbi despre strategiile viitoare care ii privesc.

Potrivit acestora, rromii din Valea Jiului si nu numai ei sunt consultati cu privire la strategiile de dezvoltare viitoare si le sunt trecute in revista problemele.
“Stim foarte bine ca strategia de imbunatatire a vietii rromilor a avut un buget zero si ca nu s-au intamplat prea multe pentru imbunatatirea acestei strategii. Rromii si nu numai ei sunt consultati cu privire la strategia de imbnatatire a situatiei rromilor si la recensamantul care se apropie.
Ar trebui sa avem mai multi bani, pentru a face o serie de activitati care sa vizeze modalitatile de rezolvare a problemelor cu care se confrunta rromi”, spune Cristinela Ionescu, reprezentant al rromilor din Valea Jiului.
Mai mult, rromii sunt indrumati, cu ajutorul sloganului “Sa fii rrom e misto!” sa-si declare identitatea si apartenenta la aceasta etnie, cu ocazia viitorului recensamant.
“In urma acestei dezbateri publice, vrem sa venim cu propuneri concrete. Se apropie recensamantul si daca in urma cu 10 ani doar 535.000 de oameni s-au declarat in Romania rromi vrem sa ii incurajam sa-si recunoasca etnia si cifra din acest an sa ajunga cat mai aproape de cea reala.

Stim ca nu este usor sa faca asta pentru ca ei se confrunta cu mentalitati invechite si prejudecati, dar facem eforturi ca sa ii convingem”, Marian Daragiu declara reprezentantul al Aliantei Civice a Rromilor din Romania.
Proiectul se desfasoara la nivel national, iar strategia ce va fi elaborata acum cu ajutorul celor de etnie rroma, va avea efect pentru urmatorii ani.
Astfel, rromii vor putea sa aiba locuri mai multe in scoli, locuinte decente, sau sa fie reprezentati in diferite structuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *