Shadow

Au cumpărat o vilă şi au ocupat şi o parte din Parcul Copiilor din Timişoara

Timişorenii au pierdut o parte din Parcul Copiilor. O familie din oraş a cumpărat o vilă în apropiere şi şi-a adjudecat fără acte o bucată de teren din spaţiul verde al parcului. Autorităţile locale au oprit lucrările şi fac acum cercetări pentru a afla cum s-a ajuns în această situaţie.

O familie de romi din oraş s-a mutat de curând într-o vilă din apropiere şi şi-au însuşit şi o bucată importantă din spaţiul verde dimprejur. Zidul din cărămidă, care reprezenta limita dintre imobil şi parc, a fost demolat. În locul lui a fost ridicat un gard de sârmă, dispărând astfel o suprafaţă de aproape 200 de metri pătraţi din zona verde.
Reprezentanţii primăriei au luat deja măsuri, mai ales că au investit aproape două milioane de euro pentru reabilitarea Parcului Copiilor.
“Li s-a pus în vedere că este un abuz şi i se va întocmi şi dosar penal pentru că este în zonă de monumente”, a declarat Ioan Cojocari, secretar primăria Timişoara.
Acesta nu este primul scandal izbucnit de acest gen. Romii din centrul Timişoarei sfidează orice autoritate. Acestia l-au ameninţat pe însuşi prefectul de Timiş, Mircea Bacala, că în scurt timp nu-şi va mai putea parca maşina în faţa garajului pentru că terenul va intra în posesia romilor. A doua zi, prefctul şi-a găsit lacătul garajului forţat.
Când vine vorba de opulenţă, nimeni nu-i întrece pe ţiganii din Timişoara. Au bolizi, bijuterii masive de aur şi mai ales adevărate castele ridicate în oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *