Shadow

Percheziţii la cei mai bogaţi romi din Timişoara. Interpolul face curăţenie în curtea românilor

Tibi Stancu, liderul comunităţii rome din Banat, este în acest moment escortat de mascaţi. E putred de bogat, însă sursa banilor constă în traficul de persoane şi reţelele de prostituţie din Franţa. Mascaţii păzesc intrarea în unul dintre cele patru palate ale lui Tibi Stancu
Mai multe palate ale romilor din Timişoara sunt percheziţionate începând din această dimineaţă. Primul vizat a fost stabilimentul celui mai bogat rom „de mătase” din Timişoara, Stancu Tibi.
Procurorii DNA au intervenit în forţă, de dimineaţă, asistaţi de poliţişti din trupele speciale şi jandarmi, la cererea unei comisii rogatorii din străinătate. La această oră sunt verificate un număr de patru palate din zona Parcului Rozelor şi din zona Gării de Est din Timişoara. Ele aparţin clanului Stancu, cunoscut oamenilor legii de mai mulţi ani. Asupra lor existau inclusiv suspiciuni că s-ar fi ocupat cu trafic de persoane.
Mai exact este vorba de cel mai bogat rom din oraş, Stancu Tibi, proprietarul mai multor palate impresionante în Timişoara şi cunoscut  pentru apetenţa pentru maşini scumpe. Al doilea vizat este Stancu Nicolae, stabilit în Franţa, şi el cu mai multe proprietăţi în Timişoara.
La fiecare palat sunt verificate antent încăperile şi maşinile scumpe din garaje. Porţile sunt păzite de mascaţi înarmaţi şi nimeni nu are voie să intre sau să iasă din palate, cât timp procurorii efectuează percheziţiile.
Descinderile de la Timişoara sunt realizate de o comisie rogatorie condusă de DNA Timişoara, ca urmare a unei anchete ample, internaţionale, despre care se vehiculează că ar instrumenta o fraudă de un milion de euro, comisă de clanul Stancu în principal în Germania. Până la acest moment, anchetatorii nu au făcut nicio declaraţie. Surse din rândul comunităţii rome au declarat pentru EVZ că în oraş se ştie că palatele clanului Stancu ar urma să fie sechestrate pentru recuperarea prejudiciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *