Shadow

Gerard Depardieu, despre ce-i place la Romania, filme si rromi

Actorul francez Gerard Depardieu, aflat in Romania pentru filmul “Ipu-convicted for life”, a vorbit despre pasiunea pe care o are pentru Romania, legaturile sale cu tara noastra si felul in care vede el viata.
Depardieu a marturisit, la Realitatea TV, ca il admira pe Constantin Brancusi, despre care spune ca “toata lumea stie ca Brancusi e roman”, ii plac oamenii care traiesc in Romania si ii place si orasul Sighisoara.
“Imi place Sighisoara si tot ce e vechi in Romania. Citadela foarte dezvoltata, cam prea multi turisti, dar tine de economia regiunii (…) Imi place frumusetea apelor si a padurilor, nu e poluare”, a spus actorul francez.
“Am fost fascinat de personajul Vlad Tepes, un personaj important din istoria Romaniei, care a inspirat personajul Dracula. Dracula e un simbol pe care l-am luat si noi, a ajuns pana in America, dar il prefer pe Ipu (n.red. – personajul pe care il joaca)”, a mai spus acesta.

Despre rromi – mass media fac mult rau
Intrebat despre controversele privind rromii de origine romana din Franta, Depardieu a spus ca, intr-adevar, multi din ei fac probleme, dar ca si mass media fac rau.
“Sunt multi rromi care fac probleme in Franta. Imi plac rromii, sunt multi dintre ei care muncesc (…) Mass media fac mult rau. E adevarat ca si in Franta s-a intamplat asta. Cei care vin din Romania acolo trebuie sa supravietuiasca, e o viata scumpa, cei care ofera locuri de munca sunt din marile companii multinationale (…) Nu vreau sa consider ca romanii sunt undeva in afara Parisului”, a mai declarat starul francez.
El a dat exemplu povestea in care el a urinat in avion, pentru care presa l-a atacat.
“De exemplu, povestea din avion – presa a scris peste tot acest lucru, au denuntat ce se intampla acolo, dar in viata cotidiana oamenii au temeri si cred ca traiesc mai mult ca sa li se arate o directie si sa se ocupe de ei insisi(…)”, a spus Depardieu.

Despre universitati si saracii din Romania
Depardieu a mai povestit si ca a fost prima data in Romania in timpul mandatului lui Emil Constantinescu, pe care l-a cunoscut si impreuna cu care a vizitat cateva din universitatile Romaniei.
El spune ca a mai intreprins si multe actiuni de ajutorare a copiilor strazii din Romania, in acea perioada.

Nu sunt un tip serios!
“Nu sunt un tip serios, dar sunt un tip onest. Nu-mi place politica, urasc puterea, detest ideologiile, comunismul a fost o prostie, nu-mi place niciun fel de autoritate, imi place un fel de anarhie ca la greci, o idee democratica(…) Imi place viata si imi plac prietenii”, a mai spus Depardieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *