Shadow

Rromii se aliaza – vor reprezentare in Parlament

Doua mii de oameni din toata tara s-au reunit sambata in Capitala la congresul fondator al Aliantei Civice Democrate a Rromilor. Acestia cer ca noul partid sa participe pe liste proprii la alegerile din 2012.
Astfel, spun reprezentantii ACDR, aceasta etnie va fi mai bine reprezentata in Parlament, relateza B1 Tv.
“Este o organzatie fara precedent, in sensul ca aceasta organizatie aduna sub umbrela ei o serie de organizatii mai vechi sau mai noi. Cu ocazia acestui congres, ea se va si formaliza si speram noi ca va fi o alternativa politica, va fi o initiativa care sa produca schimbari si la nivelul comunitatilor”, a explicat Ion Nicu Stoica, vicepresedintele ACDR.
Formatiunea intentioneaza sa puna accentul pe educatia tinerilor, dar si locuri de munca pentru rromi, punand accent pe diminuarea cersetoriei, dar si pe unele traditii care nu fac cinste etniei.
“Este o realitate de care nu suntem deloc mandri. Suntem aici sa spunem adevarul, avem probleme grave in comunitatea de rromi, probleme care pot fi solutionate doar prin educatie, prin a ne apropia de acesti oameni si a le arata sa sunt pretuiti in Romania. Suntem aici sa spunem adevarul ca sa spunem aceste relitati foarte clar, ne confruntam cu fenomenul cersetoriei. Rromii sunt perceputi in afara Romaniei ca cersetori ai europenilor”, a adaugat Stoica.
Dupa ce rromii isi vor alege liderii si vor stabili statutul noii formatiuni, Alianta Civica Democrata a Romilor va fi inregistrata la Parlament in termen de o luna.
“Este vorba ca nu avem o reprezentare parlamentara, iar noi tindem spre un grup parlamentar. Avem nevoie de un grup parlamentar cum au si ungurii”, a completat vicepresedintele ACDR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *