Shadow

Doctor Cernat, apreciată de către deţinuţii de la Colibaşi

Spitalul Penitenciar Colibaşi este situat în oraşul Mioveni, aflat pe malul stâng al râului Argeş. Datorită condiţiilor climaterice benefice, din Ordinul Direcţiei Generale a Penitenciarelor ia naştere, în anul 1983, în cadrul Penitenciarului Colibaşi, secţia pentru inapţi din anumite motive: tuberculoza, boli cronice şi degenerative, cardiopatii, inapţi vârstă, etc. Această secţie este compusă din 31 de camere, fiecare cu o capacitate medie de 9 paturi.
Doamna doctor Tanţa Cernat, directorul Spitalului Penitenciar Colibaşi din judeţul Argeş, pe lângă implicările sale organizatorice deosebite în cadrul penitenciarului, ştie cum să se facă plăcută şi printre deţinuţi, oferindu-le foarte multă atenţie. Doamna doctor Cernat şi-a câştigat simpatia printre deţinuţi, aceştia spunând că este foarte calmă, le ascultă toate păsurile şi este bună cu ei, câştigându-şi un respect deosebit din partea acestora.

De notat este faptul că toate eforturile pe care doamna doctor Cernat le face sunt pentru a gestiona o nouă abordare mai profundă a dialogului social şi a transparenţei decizionale.

În cadrul proiectului finanţat de Fondul Global de luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei, prin Unitatea de Management a Programelor din M.S. şi aplicat de Unitatea de Implementare a Proiectelor de Control a Tuberculozei din Penitenciare de pe lângă A.N.P., privind amenajarea şi dotarea camerelor de recoltare a sputei şi de izolare respiratorie din penitenciare, în secţiile de Pneumoftiziologie au fost realizate lucrările de reamenajare a 15 spaţii de cazare pentru TBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *