Shadow

Copii rromi, cazati in saloane separate la spitalul Marie Curie

Spitalul Marie Curie din Bucuresti a fost reclamat la Consiliul Discriminarii, dupa ce s-a constatat ca unii copiii de etnie rroma erau cazati in saloane separate.
Asociatia Romani CRISS si ECPI – Centrul Euroregional pentru Initiative Publice au transmis Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) o plangere privind tratamentul diferentiat aplicat copiilor de etnie roma, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Sklodowska Curie” din Bucuresti (fost Budimex), se arata intr-un comunicat al Asociatiei, remis Ziare.com.

Asociatia acuza segregarea copiilor rromi fata de copiii majoritari prin asezarea lor in saloane separate

“In acest an, am efectuat documentari la nivelul mai multor spitale din capitala. Am strans informatii ca la Spitalul ‘Marie Curie’ exista saloane segregate cu copii romi. Boala nu face discriminare pe criteriul etnic.
A avea un copil bolnav este o tragedie pentru orice familie, indiferent de etnie. Denigrarea si excluderea micutilor pacienti doar pentru ca sunt de etnie roma nu face decat sa adauge si mai multa suferinta si nemultumire” a declarat Oana Mihalache, din partea Romani CRISS, potrivit sursei citate.
Cele doua ONG-uri solicita CNCD constatarea si sanctionarea faptei de discriminare, savarsite sub forma agravata a segregarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.