Shadow

O imita pe Nadia Comăneci şi obţinea donaţii de la firme

Un individ care se dădea la telefon drept Nadia Comăneci sau Angela Similea a reşit să escrocheze mai multe firme şi să obţină sume importante de bani.
Procurorii Parchetului General au trimis în judecată un bărbat pe care-l acuza  că se dădea drept Nadia Comaneci sau Angela Similea, pentru a obţine donaţii de la diferite firme, sub pretextul ajutării unor studenţi să îşi achite cazarea, transmite Agerpres. Romi Varga va fi judecat de magistraţii Judecătoriei sector 6 Bucureşti pentru înşelăciune şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.
Parchetul susţine că, în perioada martie – mai 2010, Romi Varga a înşelat mai multe persoane juridice, de la care pretindea, folosindu-se de o situaţie neconformă adevărului, sume cuprinse între 500 lei şi 20.000 euro.
Suspectul “recurgea la contactarea telefonică (ori prin alte mijloace de comunicare, SMS, e-mail, etc) a persoanelor vătămate (persoane juridice) şi, prin atribuirea unei identităţi false, le prezenta o situaţie neconformă cu realitatea, determinând părţile vătămate să plătească în contul său diferite sume de bani”, precizează Parchetul General.
Varga îşi modifica vocea, imitând o voce feminină şi, sub identitatea unor persoane publice (Norina Constantinescu, Nadia Comăneci, Angela Similea), sub pretextul ajutării unor studenţi, solicita o “sponsorizare” ce urma a fi folosită pentru plata cazării în căminul studenţesc.
Ulterior, el trimitea pe fax companiilor un exemplar al contractului de sponsorizare sau de mecenat în vederea semnării.
Procurorii afirmă că, deşi avea interdicţie de a se afla în municipiul Bucureşti, Varga şi-a deschis, la o sucursală a unei bănci comerciale, conturi în lei şi valută în care persoanele vătămate erau îndrumate să vireze anumite sume de bani sub pretextul unor contracte de sponsorizare sau de mecenat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *