O tabără de romi români din Marsilia a fost evacuată

Poliţia a evacuat marţi o taberă ilegală de romi de naţionalitate română, dintr-un cartier al Marsiliei, în sudul Franţei, relatează cotidianul Le Provence în ediţia electronică de miercuri, conform Mediafax.

În această tabără locuiau aproximativ 100 de romi dintre care o treime sunt copii. Din acest grup de romi, nouă au primit ordin de expulzare din partea autorităţilor, ei trebuind să părăsească teritoriul Franţei în cel mult 30 de zile, iar patru romi şi-au depus dosarul la Oficiul francez de Imigrare şi Integrare pentru a beneficia de un ajutor financiar pentru întoarecerea voluntară în România.
“Majoritatea sunt persoane cu care colaborăm de peste trei ani. Nu putem decât să le înţelegem nemulţumirile. Am reuşit să şcolarizăm câţiva copii într-o instituţie din apropiere. Acum tot procesul (de integrare) este distrus”, a declarat Sophie Morillon, o consilieră a organizaţiei Ampil.
“Nu mai puteam trece pe stradă, nu ne simţeam în siguranţă. Pentru a merge la piaţă, ocoleam această stradă. Momentan, vom avea puţină linişte”, a declarat unul dintre locuitorii cartierului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.