Shadow

Cuplul Sarkozy-Bruni au fost prezentaţi drept ţigani nomazi!

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia lui Carla Bruni nu au scăpat umorului portughez, care la un carnaval local i-a prezentat drept…ţigani nomazi.
Un Nicolas Sarkozy zâmbitor cu soţia lui în braţe şi având în spate o căruţă  a fost una dintre cele mai apreciate care alegorice participante la carnavalul din oraşul portughez Loule. Înconjurat de multe bagaje şi chiar de câţiva membri ai comunităţii rrome, carul alegoric a sugerat problemele preşedintelui cauzate de ţiganii imigranţi din Franţa.
Şi pentru a nu lăsa loc nici unui dubiu în ceea ce priveşte destinaţia spre care ar trebui să se îndrepte “şatra”, pe o pancartă stă scris “Bucareste”.
Criza europeană, austeritatea şi măsurile dure cerute portughezilor, a căror ţară este în prezent asistată financiar de instituţiile internaţionale, au inspirat în acest an tradiţionalul carnaval din Loule, care a luat fiinţă în urmă cu peste un secol.
Din cauza măsurilor de austeritate în vigoare, Loule a fost nevoit să se adapteze în acest an la un buget de 250.000 de euro, redus cu aproximativ 100.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *