Shadow

Primarul din Valladolid vrea să scape de “reţelele de cerşetori români”

Primarul din Valladolid, Francisco Javier Leon de la Riva, a tras un semnal de alarmă,  cu privire la “cerşetoria exploatată” care, în opinia sa, este desfăşurată de “ţiganii români, în marea majoritate” şi pe care vrea să o combată cu Ordonanţa de Protecţie a Convieţuiri şi Prevenirii Acţiunilor Antisociale care va fi aprobată mâine în plenul municipal, scrie agenţia de presă Europa Press.
Leon de la Riva a subliniat că în Valladolid “esistă acest tip de cerşetorie” şi a invitat opoziţia, care respinge ordonanţa, să “meargă să vadă cum o duc cerşetorii”, “cum sunt aşezaţi şi cum le sunt desemnate biserici şi colţuri de străzi”.
“Unii înţeleg şi aplaudă exploatarea acestor români, în marea majoritate ţigani români, dar noi trebuie să înţelegem că nu ar trebui să fie aşa”, a spus el.

“Va fi greu, e adevărat, să îi amendăm”

Primarul a recunoscut că într-o situaţie economică precum cea actuală există “oameni care o duc rău”, dar a reamintit că “există mai multe organisme care pot ajuta aceste persoane”, ceea ce “nu fac cei care îi exploatează pe cerşetori şi în cazează în apartamente insalubre în Valladolid”.
Pe de altă parte, edilul a admis că sancţionarea economică a cerşetorilor, conform Ordonanţei, “va fi foarte dificilă”, dar a avertizat că “incomodându-i în prezenţa lor pe străzi va fi ceva mai uşor”.
Totodată, a cerut cetăţenilor “care vor să fie solidari” să apeleze la instituţii “care să se ocupe de ei”, precum Caritas, Crucea Roşie sau Banca de Alimente, în loc să “le dea bani”, dat fiind că “de multe ori nu vor un sandwich, dacă li se oferă”. “Îţi spun: dă-mi bani şi îmi cumpăr eu”, a mai adăugat Leon de la Riva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *