Shadow

Bani de la ONU pentru ţiganii de la Pata Rât

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), care funcţionează sub egida ONU, va aloca bani pentru realizarea unui proiect destinat familiilor de ţigani care locuiesc în condiţii improprii în zona gropii de gunoi de la Pata Rât, situată la marginea Clujului. Banii sunt destinaţi elaborării unei strategii care să permită atragerea ulterioară de fonduri europene, iar acestea ar urma să permită rezolvarea problemelor cu care se confruntă zecile de familii care locuiesc în zonă.

Ce spun reprezentanţii UNDP

Proiectul finanţat de UNDP va fi realizat în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, cu Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord-Vest şi cu Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice. „Colaborăm cu autorităţile pentru a ne asigura că acestea pot accesa fonduri europene şi pot găsi soluţii durabile pentru locuitorii din Pata Rât. În numele organizaţiei pe care o reprezint, doresc să mulţumesc Open Society Institute, care a finanţat parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca şi UNDP. Proiectul se bazează pe utilizarea expertizei (n.r. – experienţei) comune, pe colaborarea cu reprezentanţii comunităţilor şi pe identificarea proiectelor care pot fi finanţate rapid şi care pot aduce fonduri structurale europene în Cluj-Napoca, spre beneficiul comunităţilor de romi (n.r. – ţigani)”, a declarat Yesim Oruc, reprezentant UNDP.
Colonia de ţigani de la Pata Rât a crescut în ultimii ani şi ca urmare a evacuărilor forţate ale unor familii care locuiau pe strada Coastei, în vecinătatea locuinţei fostului primar, Sorin Apostu. Acele familii au fost duse într-un ghetou de pe strada Cantonului, de lângă groapa de gunoi. În casele construite de Primărie, câte patru familii împart câte o baie şi câte o bucătărie, iar într-o singură cameră locuiesc 10 – 12 persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.