Shadow

A trait 6 ani printre rromi pentru cateva secunde perfecte

Un danez si-a dedicat 6 ani din viata stilului de trai al rromilor. A fost in 6 tari, a petrecut 6 ani prin casele lor si a facut fotografii impresionante.

“Calatoria rromilor” este numele cartii lansate de Joakim Eskildsen din Danemarca, un fotograf care in 2000 a plecat alaturi de scriitorul Cia Rinne in 6 tari pentru a cauta originea rromilor.
In cei 6 ani de fotografii, cei doi au stat in Ungaria, India, Grecia, Romania, Franta, Rusia si Finlanda, fiind gazduiti de rromi in casele si comunitatile lor.
Au trait printre ei, au mancat alaturi de ei si au incercat sa se adapteze cat mai mult in comunitatile “adoptive” pentru a reusi sa prinda acele secunde perfecte, pentru o fotografie care sa spuna totul.
“Cu cat am ajuns sa stau mai mult cu ei, cu atat am ajuns sa-i inteleg si sa-i plac mai mult”, spune Joakim Eskildsen. “Am plecat din Ungaria, unde am petrecut 4 luni in casa unei femei pe nume Magda, o femeie in varsta din comunitatea lor. De acolo, am trecut prin Romania, India si Finlanda cu ajutorul unor legaturi personale. In Grecia, Rusia si Paris am fost ajutati de organizatiile pentru drepturile omului”, mai povesteste fotograful.

Leave a Reply

Your email address will not be published.