Shadow

Cum i-au pacalit tiganii romani pe francezi, care au crezut ca scapa de ei, cu 3.600 de euro

Una dintre cele mai paguboase afaceri pentru statul francez se dovedeste a fi repatrierea contra-cost a tiganilor nostri.

Acum un an si jumatate, toti cersetorii de prin Paris puteau sa isi cumpere animale in valoare de 3.600 de euro, cu o conditie – sa se intoarca acasa si sa isi construiasca ferme.
Cum era de asteptat, de proiect s-a ales praful. Porcii platiti de francezi au ajuns salam, iar din banii primiti de la abator tiganii si-au facut case.
In decembrie 2010, Trandafir avea planuri mari. Acum, din mandretea lui de ferma a mai ramas doar grajdul, pentru ca vitele le-a dus la taiere. Trandafir a primit 25.000 de lei, din care a facut doua case, pentru cei patru copii si 13 nepoti.
Si Remus a fost in Franta, cu tot cu familie – sapte insi. Cand a aflat ca statul ii da niste vaci, numai sa se intoarca in Romania, omul a sunat adunarea, s-a urcat in avion cu toti ai lui si a aterizat direct la Timisoara. Astazi, planurile lui glorioase s-au dus pe apa sambetei.
Numai in judetul Timis, sute de romi s-au intors acum un an si jumatate din Franta, in aceasta formula. Cum banii s-au topit, multi se gandesc sa se intoarca iar pe Champs Elysees.
Statul francez nu-i poate trage la raspundere: prin contract, romii erau obligati sa tina fermele cel putin un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *