Shadow

Aproape 200 de romi din Franta s-au intors pentru vacanta de vara in Romania

Aeroportul Internaţional Timişoara s-a umplut, marţi seara, după ce un avion charter care aducea 177 de romi din Lille a aterizat. Conaţionalii noştri, care au primit pentru a se întoarce în ţară de la autorităţile franceze câte 300 de euro pentru fiecare adult şi 100 de euro pentru fiecare copil nu s-au dezminţit şi au făcut show, unii dintre ei neezitând să fluture teancuri cu mii de euro prin faţa jurnaliştilor prezenţi.

Bucurie mare pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după ce avionul charter care aducea 177 de romi din Franţa a aterizat. Pasagerii aveau motive serioase de sărbătoare după ce autorităţile franceze le-au dat şi bani pentru a-şi petrece vacanţa de vară alături de rudele rămase în ţară. Bineînţeles, după sejurul în România, romii vor pleca înapoi, iar dacă Franţa nu îi va mai accepta, mai sunt destul ţări civilizate în Europa.
La sosirea pe aeroportul din Timişoara, pasagerii au declarat că au muncit cinstit în Hexagon, ba la cărat de fier vechi, ba cântând pe străzi. Ei au afirmat că putea câştiga, la un moment dat, şi 100 de euro pe zi. Când jurnaliştii s-au declarat sceptici, romii au început să fluture teancurile de bani în faţa camerelor.

„Aici am 6.000 de euro. În România în cât timp făceam banii ăştia?”, a spus unul dintre aceştia

Deşi plecaţi în Franţa, romii s-au pus la curent cu ştirile din România. „Ştiu că Adrian Năstase s-a împuşcat în gât”, a spus unul dintre ei, în timp ce un alt „coleg”  cu faţa acoperită de o pătură striga „Jos Băsescu!”.
La aeroport romii au fost aşteptaţi de autobuze noi-nouţe, Mercedes, care i-au dus direct la Gara de Nord, sub escorta maşinilor de poliţie şi jandarmi. De acolo, fiecare dintre ei a putut pleca către localitatea natală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *