Shadow

Bataie crunta cu cutite si bate intre doua clanuri de romi

– patru persoane au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta

Siguranta ploiestenilor care se aflau, ieri, in jurul orei 16.00, in apropierea Pietei Centrale, a fost pusa in pericol din cauza a doua clanuri de romi care au iscat o adevarata batalie in plina strada.
Inarmati cu cutite si cu bate, clanurile rivale care lupta pentru suprematia in incinta Pietei Centrale din Ploiesti s-au luat la bataie, starnind un adevarat haos in zona. Politistii au intervenit cu mai multe echipaje pentru a dezamorsa conflictul dintre cei implicati in altercatia de amploare, circulatia in zona Halelor Centrale fiind intrerupta mai multe zeci de minute. Pana la aparitia politistilor, insa, patru dintre membrii celor doua clanuri au fost raniti, fiind, ulterior, transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, doi dintre romi prezentand rani provocate prin injunghiere de catre adversari.
Totul a pornit, potrivit declaratiilor martorilor, de la o vanzatoare de flori, care ar fi vandut un buchet mai ieftin decat pretul pietei. Acest lucru a enervat-o pe una dintre celelalte florarese, care si-a chemat rudele, ulterior iscandu-se debandada.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Prahova, Daniel Radu, opt persoane urmau sa fie duse la audieri, aseara, sub acuzatiile de ultraj contra bunelor moravuri si vatamare corporala, printre acestea aflandu-se inclusiv cei patru care fusesera transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. In functie de numarul de zile de spitalizare ale ranitilor, romii implicati in incidente pot fi acuzati si de alte infractiuni.
Scandalul iscat ieri, in plina zi, in apropiere de centrul Ploiestiului, este unul dintre cele mai grave incidente cu violenta petrecute in ultima perioada pe raza orasului.
In urma cu cateva luni, un alt eveniment din aceeasi categorie a avut loc chiar in centrul municipiului, si atunci fiind vorba tot despre o reglare de conturi intre romi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *