Shadow

180 de tigani au ajuns joi pe aeroportul din Timisoara. Francezii i-au izgonit din orasele lor

Zeci de pirande si puradei au descins ieri pe aeroportul din Timisoara, plini de amaraciune ca francezii i-au izgonit din orasele lor.

Cadou de ramas bun, strainii le-au dat, cate 300 de euro de persoana, in ideea ca-si vor face aici un rost, si nu vor mai defila pe Champ Elysee.
Tiganii sunt insa, foc si para. Ei spun ca acum doi ani, cand neamurile lor au fost alungate din Milano, au primit 15 mii de euro, ca sa dispara de langa Dom.
Cei 180 de tigani expulzati astazi provin din intreaga Franta. Cei mai multi locuiau in tabere ilegale, in parcuri sau in cladiri parasite. Autoritatile franceze spun ca o mare parte dintre ei cerseau si furau si, in plus, creau probleme tot timpul. Fiecare dintre ei a primit 300 de euro pentru un adult si 100 de euro pentru un copil ca sa aiba cu ce trai in primele saptamani dupa intoarcerea in Romania. Desi unii spun ca sejurul in Franta a fost…”productiv”, altii se plang ca n-au avut timp sa straga mai mult pentru zilele negre din tara.
In ciuda optimismului afisat de acest domn pasagerii spun ca le era mai bine in Franta.
In schimb, 50 de familii din judetul Dolj s-au descurcat ceva mai bine. Cand au fost expulzate din Italia dintr-o tabara de la periferia orasului Milano au primit 15.000 de euro pentru a se intoarce in Romania.

Clementa a acceptat targul. Cu banii incasati si-a facut o casa, asa cum visa.

Insa, dupa ce si-au ridicat palatele care in viziunea lor se invart dupa soare, au incalcat promisiunea si s-au dus iar la…”munca” in Italia. De nevoie…desigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *