Shadow

34 de romi din România, arestaţi în Canada

Un grup infracţional format din 34 de romi din România a fost arestat de către poliţia din Ontario, Canada. Romii furau şi escrocau serviciile canadiene de asistenţă socială, transmite b1.ro.

Împotriva romilor arestaţi au fost emise 263 de acuzaţii penale. Grupului recruta romi din România pentru a fi duşi în Ontario, unde începeau să fure şi să înşele sistemul de asistenţă socială. Poliţiştii au descoperit alţi 400 de romi care aveau legături cu grupuri interlope din Canada.

„Totul a pornit de la o singura familie, care i-a atras pe ceilalţi. Aceasta îi aduceau în Canada, unde solicitau statut de refugiat”, a declarat un reprezentant al Poliţiei canadiene.

Ţintele hoţilor erau magazinele de bijuterii, magazinele de îmbrăcăminte şi chiar oamenii în vârstă

Acelaşi grup s-a ocupat şi de înşelarea sistemului de asistenţă socială din Canada. Romii aduşi din România erau puşi să aplice pentru ajutoare sociale, mai ales în Toronto. Începând din ianuarie 2012, romii au reuşit să primească nu mai puţin de două milioane de dolari.

Poliţiştii au reuşit să confişte 85.000 de dolari în bani şi marfă furată şi anchetează transferul a mai mult de un milion de dolari în străinătate

Leave a Reply

Your email address will not be published.