Shadow

Tabara de tigani arsa in Marsilia

Locuitorii unui cartier din Marsilia (sudul Frantei) au alungat, joi seara, mai multe familii de romi instalate in apropiere si au incendiat resturile taberei lor, a anuntat vineri o sursa apropiata anchetei, citata de AFP.
Politistii au venit la fata locului in cursul serii pentru a separa circa 30 de locuitori nemultumiti si familiile de romi care au fugit cu rulote si alte vehicule.

Ulterior, lucrurile lasate de romi au fost incendiate, potrivit aceleiasi surse, care a precizat ca nu s-a efectuat nicio arestare in absenta unei agresiuni fizice.
Aceasta actiune, dezvaluita de cotidianul regional La Provence, a fost premeditata deoarece acesti locuitori au informat autoritatile ca vor trece la acte daca romii, pe care ii acuza in special de furturi, nu vor parasi imprejurimile cartierului lor.
Contactata de AFP, Caroline Godard, membra a asociatiei Rencontres Tsiganes, s-a declarat “stupefiata”, subliniind ca aproximativ 35 de persoane s-au instalat in aceasta tabara de cateva zile.
Sute de romi au fost evacuati de politie in ultimele saptamani in Franta, ceea ce a determinat proteste ale reprezentantilor romilor, ale asociatiilor si a unei parti a stangii.
Populatia roma din Franta este estimata la proximativ 15.000 de persoane, cu mult mai putin decat in Spania si Italia, potrivit studiilor efectuate pe aceasta tema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *