Shadow

Cioabă propune legitimaţii speciale pentru ţigani

Măsura ar fi necesară pentru ca etnia să se “disocieze” de cei care fac ţara de râs.

Romii ar putea avea legitimaţii speciale, cu identitatea şi ţara de provenienţă, pentru a fi monitorizaţi, a anunţat Florin Cioabă. Autointitulatul rege al romilor a precizat ieri că problema emiterii acestor legitimaţii va fi discutată la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor, care va avea loc la Sibiu. “Vom încerca să găsim metode de a ne disocia de toţi cei care încalcă legile, care fac etnia de râs, dar nu numai etnia, ci şi ţările în care trăiesc, mai ales în cazul nostru, România. Vom încerca să eliberăm legitimaţii speciale care să arate identitatea şi ţara de provenienţă a fiecăruia, să-i monitorizăm mai bine în ţările în care sunt şi să putem să ne îndepărtăm de cei care comit acte antisociale. Facem acest lucru pentru că foarte mulţi romi care comit infracţiuni în Europa spun că sunt din România, ţara fiind singura blamată. Deşi în Europa trăiesc 13 milioane de romi, se vorbeşte doar de romii din România, nu şi de cei din Polonia, Germania sau Franţa”, a explicat Cioabă. Întrebat cum vor fi făcute aceste legitimaţii, având în vedere că mulţi dintre romi nu au acte de identitate,

Elena Băsescu şi Vadim Tudor, invitaţi la Congres

Cioabă a precizat că vor fi legitimaţii speciale, diferite de cărţile de identitate, dar care vor avea coduri de bare gestionate într-o bază de date internaţională. “Legitimaţiile speciale vor fi monitorizate şi vor avea un cod introdus în calculator. Când un rom a comis o infracţiune în Europa, dacă va spune că este din România, în baza acelei legitimaţii, noi vom şti unde este şi dacă spune sau nu adevărul. Noi vom avea o bază de date cu toţi romii plecaţi în afara graniţelor”, a afirmat Cioabă. În plus, Cioabă a spus că reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale a Romilor vor să deschidă în fiecare capitală europeană câte un birou de informare destinat cetăţenilor romi, astfel încât “să aibă cine să-i îndrume, să-i consilieze, să nu mai cadă pradă diferitelor reţele de traficanţi”. Cioabă a anunţat că tot la congres va fi înfiinţată o comisie formată din cei mai bogaţi reprezentanţi ai etniei, care vor avea rolul de a-i ajuta financiar pe membrii etniei.
Lideri ai romilor din 35 de state europene, dar şi din America, Australia şi India vor participa, de sâmbătă până luni, la Sibiu, la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor, printre invitaţi fiind şi Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *