După mine, potopul!

Când un om este privit cu antipatie, ies în relief toate cusururile. Oricine suferă într-un spaţiu închis. Viaţa în închisoare te ajută să vezi oamenii aşa cum sunt ei. Intri răsfăţat, râzgaiat, ieşi vindecat de fasoane, nazuri şi ifose. Nu este uşor să fi un infractor. Cu toate acestea, mediul penitenciar a devenit mai prietenos. Cadrele se poartă frumos cu tine, fără să îi intereseze fapta pe care ai comis-o. Depinde de cum te comporţi pe durata pedepsei. Problema este că majoritatea deţinuţilor (tâlhari, criminali, violatori) sunt condamnaţi de instanţă, dar şi de societate. Gardienii care nu te şicanează, îţi oferă mâncare, te duc la spital şi nu văd în tine un delicvent, ci un om normal.

Oricât de blând ar fi regimul şi poliţia, starea naturală a omului este de a fi liber şi de a socializa cu cine doreşte. Şi totuşi, noi încercăm în fel şi chip să ne arătăm muşchii şi să ne dăm mari în faţa gardienilor şi să le demonstrăm că noi suntem Gogu-Forţă.

Timpul este crucea care ne răstigneşte plictiseala. Cel obosit de sine însuşi oboseşte şi pe alţii (gardieni). Prin orice lacrimă ne priveşte Dumnezeu. De fapt, poliţiştii sunt oameni de omenie şi nu se coboară la mintea celor legaţi. Chiar dacă subsemnatul a fost mai acid cu aceştia, mi-am dat seama că pamfletul nu este comestibil.

La Penitenciarul din Târgu Jiu, de altfel domnul Popescu, nu este un tip dur, el este un om de omenie, aşa cum este şi domnul Alin Popescu sau domnul profesor Hortopan sau colonelul Ţundrea care-şi fac serviciul cu brio.

Important este că media românească de la tabloide istorice au salivat abundent la ce a scris Diamant. Din motive evidente care ţin de cronologia faptelor, subiectul fiind purtătoarea de cuvânt Lavinia Lupu, când presa mă solicită, în lipsă de ocupaţie, începe să prăduiască, să dea în primire minciuni adevărate de la birourile colonelului Ţoc, vrute şi nevrute, vrăjeli ieftine fără suport şi fără logică.

Prostia este o suferinţă nedureroasă, deghizarea egoismului stă în fapte şi singurătate. Nimeni nu te poate face să te simţi inferior fără acordul tău. Culegi ceea ce semeni! Trecutul este o istorie, viitorul, doar un produs al imaginaţiei. Nu este nimic rău în a greşi. Niciodată nu trebuie să te înfurii, câştigi respect prin fapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.