Shadow

Interes scazut pentru locurile speciale destinate romilor in licee

Sub 20 de procente din totalul locurilor în clasa a noua destinate elevilor de etnie romă au fost ocupate, în acest an, în Timiș. Cei mai mulți dintre tinerii care s-au înscris la liceu cu ajutorul unui document special care atestă etnia, emis de anumite asociații pentru romi, vor învăța din acest an la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
În total, din cele 324 de locuri speciale au fost ocupate doar 61. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Timiș, cifrele sunt mai bune în acest an față de 2012, când interesul a fost chiar mai scăzut. “Anul trecut am avut cam 40 de elevi de etnie romă care s-au înscris pe locurile speciale. Putem spune, astfel, că interesul este în creștere”, a declarat Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct IȘJ Timiș.
Repartizarea elevilor romi într-a IX-a, indiferent de domeniul de pregătire, profil şi forma de învăţământ, se face în clasele organizate pentru toţi elevii, peste efectivul de elevi stabilit pentru o clasă, în limita a două locuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *