Shadow

Cercetari la vilele romilor de pe Bulevardul C.D. Loga din Timisoara: E suspect modul în care au ajuns palate ţigăneşti!

Palatele tiganesti de pe bulevardul C.D. Loga din Timisoara au fost luate in vizor de autoritatile locale. Se fac cercetari cu privire la modul in care acestea fie au ajuns in proprietatea romilor, fie au ajuns sa arate in halul in care si-au schimbat infatisarea, fara sa se tina seama de autorizatii de constructie ori chiar fara asemenea documente.

V iceprimarul Traian Stoia atrage atentia ca pentru multe din cladirile istorice de pe C.D. Loga s-au facut operatiuni suspecte. Or, este cunoscut faptul ca majoritatea cladirilor de pe bulevardul din centrul Timisoarei apartin clanurilor de romi.
“La cladirea de pe Loga 12 este suspect modul in care proprietarul a ajuns stapanul intregului imobil. La Loga 33, cladirea de pe colt, desi este monument istoric, a suportat reparatii cu materiale nepermise la monumente istorice: rigips, acoperis de tabla. Sunt o serie de demersuri facute catre Monumente. Proprietar pe tot imobilul este domnul Carpaci Nonu, zis Cires. El e suspectat de santaj si amenintari, ca i-a santajat pe locatarii din cladire. La Loga 9 e cladirea pe care o detine domnul Visinel. E suspect modul in care s-a facut transferul de proprietate de la Visinel spre actualii proprietari, nu e important cine sunt proprietarii, se ancheteaza. La Loga 26 exista suspiciunea ca a fost dobandita cu acte false”, a explicat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
Lucrari fara autorizatii de constructie
Nu numai pentru acestea se fac insa cercetari. Si pentru cladirea de pe strada Paris nr. 19 se lucreaza la verificarea modului de obtinere a proprietatii asupra a doua apartamente detinute de Clanul Dulcea. In total, cladirea are 3 apartamente, spune Stoia.
Pe strada Titu Maiorescu, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat deja ca va fi demolat un palat tiganesc. La numarul 7, romii ridicasera un palat fara autorizatie.
“Exista sentinta de demolare, speta a fost deja repartizata catre Politie. Politia se ocupa de aspectele care mai trebuiesc clarificate pentru a se trece la punerea sentintei in executare. A fost ridicata fara autorizatie”, a precizat Stoia.
“La numarul 18, tot pe Titu Maiorescu, se banuieste ca nu a fost respectata autorizatia de constructie ad literam. La Titu Maiorescu nr. 24 exista suspiciuni de extindere a constructiei pe terenul Primariei”, a completat viceprimarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *