Shadow

Jurnaliștii de la BBC: Mulți dintre romii care au fost trimiși în România s-au întors în Marea Britanie

Autorităţile britanice au cheltuit sume importante din banii contribuabililor în această vară pentru a-i trimite înapoi acasă pe cerşetorii români. Degeaba  însă. Jurnaliştii britanici notează că mulţi dintre aceştia s-au întors deja înapoi în Regat.
Emisiunea “Inside out London” a urmărit mai multe familii de romi trimişi acasă din Anglia până în România. Jurnaliştii de la BBC au stat de vorbă cu ei şi au aflat de ce aceştia preferă să doarmă mai degrabă pe străzile din Londra decât în casele lor din România. Cu toţii s-au plâns de sărăcia din România unde, spun ei, mor de foame.
După ce au fost trimişi în masă în România, unii dintre ei au încercat să se întoarcă şi au fost opriţi la graniţă. Alţii însă au reuşit să intre din nou pe teritoriul britanic.
În imaginile filmate de jurnaliştii britanici se arată cum mulţi copii ai romilor au certificare de naştere britanice, iar părinţii speră ca aceştia să obţină şi cetăţenia. Asta cu toate că jurnaliştii BBC susţin că un certificat de naştere nu oferă niciun avantaj în acest demers.
La ora actuală nu se ştie câţi copii romi s-au născut în Anglia.
Oamenii de televiziune britanici au prezentat şi cazul unui medic care vrea să emigreze în Anglia, pentru a lucra în sistemul de sănătate englez.
“Se pare că din vârful şi până la baza societăţii româneşti, motivul venirii românilor la Londra este acelaşi:  îmbunătăţirea situaţiei materiale”, se arată în încheierea materialului BBC.  Postul britanic concluzionează că, de-a lungul anilor, nu s-a schimbat nimic în problema cerşetorilor români din Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *