Shadow

Manifestare culturală dedicată Zilei Internaționale a Romilor, la Dom Polski

Romii din județul Suceava se pregătesc să-și sărbătorească ziua. Ziua de 8 aprilie a fost consacrată drept “Sărbătoarea etniei romilor din România” prin Legea nr. 66/2006, o iniţiativă legislativă a deputatului Nicolae Păun, reprezentantul minorității romilor în Parlamentul României. În acest context, Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Filiala judeţului Suceava, cu sprijinul Biroului Județean pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului, organizează marți, începând cu ora 12, la Dom Polski, o manifestare culturală dedicată Zilei Internaționale a Romilor.
Președintele acestei asociații, Virgil Pohoață, a declarat că pe scenă vor urca formații din principalele localități ale județului unde trăiesc comunități importante de romi intrarea fiind liberă. La eveniment au fost invitate oficialitățile locale și județene.
Data de 8 aprilie marchează, din punct de vedere istoric, reuniunea la nivel internaţional a organizaţiilor romilor din lume în cadrul primului Congres Mondial al Romilor, ce a avut loc la Londra, în anul 1971.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *