Româncă de etnie romă, invitată la un dineu cu regina Angliei

O tânără româncă de etnie romă din Marea Britanie a fost invitată la un dineu cu regina Elizabeth, după ce în urmă cu doar şase luni vindea ziare, relatează cotidianul The Guardian, în ediţia online.
Ramona Constantin, în vârstă de 27 de ani, se ocupa până în urmă cu şase luni de vânzarea revistei The Big Issue în Manchester. Acum ea s-a numărat printre invitaţii la un dineu organizat în Manchester la care au participat regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip.
Tânăra a fost selectată în acest grup în semn de apreciere pentru realizările din Marea Britanie de când a venit din România, în urmă cu doi ani.
Ramona Constantin, care este de etnie romă, nu avea studii şi nu ştia limba engleză în momentul în care s-a mutat în Marea Britanie. Timp de 18 luni, ea a vândut exemplare ale revistei The Big Issue, dar a învăţat limba engleză şi a început să se ocupe de un proiect pentru pregătirea tinerilor romi.
„M-am simţit incredibil că am fost invitată la un astfel de eveniment. E singura dată când mama şi familia mea din România mi-au spus că sunt mândri de mine. Toată lumea a auzit de Regina Marii Britanii, iar familia şi comunitatea pot vedea că am făcut lucruri importante, de vreme ce am fost invitată la un astfel de eveniment. A fost minunat să mă aflu în aceeaşi încăpere cu atâţia oameni importanţi. Au fost acolo oameni din mai multe culturi, însă eu am fost singura persoană de etnie romă, iar asta m-a făcut să mă simt specială”, a spus Ramona Constantin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.