Shadow

Romii din Pintic care au omorât un bărbat în bătaie, trimişi în judecată

Riscă să îşi petreacă cei mai frumoşi ani ai vieţii în puşcărie pentru că au lovit un bărbat până l-au lăsat fără suflare. Cinci tineri din Pintic au fost trimişi în judecată după ce anul trecut au bătut un bărbat din Dipşa care a murit din cauza loviturilor primite.
Anul trecut în luna noiembrie într-un bar din Dipşa a izbucnit un scandal. Mai mulţi tineri din Pintic au luat la bătaie clienţii şi angajata barului, iar imediat localnicii care stau în apropierea barului au ieşit afară din case pentru a vedea ce se întâmplă. Romii din Pintic au pornit scandalul din cauza unui tânăr din Dipşa cu care se pare că aveau un conflict mai vechi.
Pentru că a avut tupeul să le ceară să se potolească, un bărbat de 60 de ani a fost luat la pumni. Scandalagii l-au lovit pe bărbat şi cu un par până l-au lăsat fără suflare şi apoi au fugit.
Ei s-au predat a doua zi dimineaţă şi le-au spus anchetatorilor că doar s-au apărat. Procurorii au cerut arestarea scandalagiilor din Pintic, tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, iar după ce au adunat suficiente probe împotriva lor au cerut şi trimiterea în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi lovire şi respectiv instigare la mărturie mincinoasă.
Într-un comunicat remis presei de către purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, prim-procuror adjunct Angela Sîngeorzan se arată că au fost trimişi în judecată “Lăcătuş Aladin, Lăcătuş Răzvan Zoro, Rostaş Levente Rareş şi Gal Mădălin Silviu (arestaţi) si respectiv Rostaş Claudiu Viorel, pentru comiterea unor infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi lovire, şi respectiv de instigare la mărturie mincinoasă, constând în faptul că în cursul lunii inanuarie 2014, primii inculpaţi, împreună, au provocat un scandal la un bar, unde au distrus bunuri şi au lovit pe mai multe persoane vătămate, iar în condiţiile în care la locul respectiv a aparut victima S.M.(în vârstă de 60 ani), i-au aplicat lovituri cu corpuri dure, cauzându-i decesul. În timpul anchetei penale, inculpatul Rostaş Claudiu Viorel, a determinat pe mai mulţi martori să-şi schimbe declaraţiile, urmărind disculparea unora din cei patru agresori arestaţi”.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei cinci tineri din Pintic riscă să facă ani grei de pușcărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *