Shadow

Romii din Vulcan vor să aibă omul lor în primărie

În nomenclatorul de funcţii al Primăriei municipiului Vulcan, există, ca de fapt la toate administraţiile publice locale, un post vânat de către diverşi reprezentanţi ai minorităţii rome. Un post în care nu prea ai multe de făcut, dar care-i aduce ocupantului, chiar dacă salariu nu-i unul să te scoată din sărăcie, un venit lunar garantat.
Ei bine, de o bucată bună de vreme, romii mai dezgheţaţi şi, mai ales, cei din conducerea Partidei Romilor „Pro Europa” l-au suspectat pe Gheorghe Ile că ţine blocat, în primărie, postul de referent pentru problemele romilor din municipiul Vulcan. Ba, mai mult, cum a afirmat domnul Valentin „Pardallian” Rostaş (în foto), care, vineri, 28 martie, s-a înfăţişat la şedinţa de consiliu local, postul acesta n-ar fi apărut ca fiind publicat şi nici pe site-ul primăriei vulcănene nu-i de găsit. În atare condiţii, întrebarea dumnealui a fost: „Va rămâne, pe mai departe, vacant acest post sau ce se întâmplă?”.
Primarul Gheorghe Ilea respins categoric învinuirea cum că acest post de referent ar fi fost dat la spate sau ţinut, pentru a-i fi oferit cuiva cu dedicaţie. El a amintit că problema asta a discutat-o şi la gala de excelenţă a romilor vulcăneni, petrecută în urmă cu circa o lună. Atunci a promis, şi a fost în sală însuşi mai marele rom hunedorean Teodor Mangu, că va solicita ministerului aprobarea pentru ca postul acesta să fie scos la concurs.
Nu se ştie, dar se va anunţa precis, în presă şi la afişierul primăriei, data ţinerii acestui concurs, împreună cu toate condiţiile pe care trebuie să întrunească doritorii postului acestuia călduţ de funcţionar pe probleme ţigăneşti. Dar, personal, bănuiesc de pe acum cine va fi persoana care se va înscrie şi-l va câştiga pe bune. Este o doamnă blondă, cu ochi albaştri, o adevărată pată de culoare în conducerea filialei vulcănene a Partidei Romilor „Pro Europa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *