Spaimele naţionaliştilor unguri înainte de alegeri: românii, evreii şi romii

• Politicienii liberali să-i cazeze la ei acasă pe muncitorii români”
Pe ultima sută de metri înaintea alegerilor de pe 6 aprilie, liderul ultranaţionalist maghiar Gabor Vona a avertizat că Fidesz, partidul aflat la guvernare, va face alianţă cu socialiştii. Declaraţia a fost făcută de liderul Jobbik la un miting electoral la Szeged.
Oficiosul partidului extremist, Barikad, scrie de săptămâni bune că Jobbik este deja câştigătorul alegerilor legislative, pentru că este singurul partid care s-a prezentat în faţa alegătorilor cu un mesaj pozitiv, în timp ce celelalte partide nu fac decât să se lupte între ele în mod josnic.
Peter Toth, unul dintre candidaţii partidului, a atras atenţia asupra criminalităţii rome şi a tras şi un semnal de alarmă privind cele “câteva mii” de români care lucrează la marile ferme din regiunea Homokhatsag, pe care îi vede drept o ameninţare gravă la adresa securităţii, mulţi dintre ei fiind de origine romă. Toth a propus soluţia folosirii unor angajaţi din sectorul public la aceste ferme private. El a sugerat că “politicienii liberali” ar trebui să ofere cazare lucrătorilor din România chiar în locuinţele lor.
În timpul mitingului electoral, unii participanţi s-au declarat îngrijoraţi că “israeliţii” ar putea afecta corectitudinea alegerilor, în timp ce alţii au consideră că toată presa care critică partidul extremist Jobbik este “presă roşie”.
Gabor Vona a cerut participanţilor la miting să convingă cât mai multă lume să voteze cu Jobbik şi să aibă grijă ca tinerii să nu petreacă prea mult în seara de sâmbătă, pentru a se asigura astfel că se vor prezenta la vot în ziua următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.