Shadow

Un documentar arată cum romii sunt bucuroşi să exploateze sistemul de asistenţă socială din Marea Britanie

Un nou documentar despre viaţa a trei familii de romi care se declară fericiţi să exploateze sistemul de asistenţă socială din Marea Britanie va fi în curând difuzat la televiziunea britanică, relatează joi Daily Star.
‘Gypsies on Benefits and Proud’ va prezenta poveştile unice ale trei imigranţi după ce aceştia au putut călători liber în Marea Britanie împreună cu familiile lor, odată ce restricţiile existente pe piaţa muncii au fost ridicate în luna ianuarie.
Programul – primul episod din cea de-a doua serie ‘And Proud’ – arată cât de uşor este pentru imigranţi să călătorească în Marea Britanie şi să beneficieze de ajutoarele sociale generoase.
Ion Lazăr (36 de ani), care a venit în Marea Britanie alături de alţi cinci imigranţi, explică că este simplu să mergi în această ţară şi să iei tot ce ţi se oferă. Bărbatul încearcă în prezent să strângă 40.000 de lire sterline pentru a construi o casă în micul său sat natal din România.
Katarina Cisarova, o romă din Slovacia în vârstă de 43 de ani, şi-a adus cei 11 copii şi 11 nepoţi la o proprietate din Rotherham. Femeia se declară bucuroasă că se află în Marea Britanie, fără a avea grija de a lucra.
Cel de-al treilea rom prezentat în documentar este Viorel Dinu, un bărbat care şi-a pierdut ambele picioare în România la vârsta de şapte ani. În România el cerşea pe un skateboard, însă în Marea Britanie primeşte ajutoare lunare de 750 de lire sterline.
Documentarul ‘Gypsies on Benefits and Proud’ va fi difuzat vineri, 11 aprilie, pe Channel 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *