Shadow

Romii vor avea televiziune

Prima televiziune online a romilor din Romania, Romanian Gipsy Reality, a fost lansata, marti, la Cluj-Napoca, in urma unei investitii de aproximativ 40.000 de euro, initiatorii sperand ca in urmatoarele luni aceasta sa intre si pe retelele de cablu.

“Am vazut ca realitatile din cadrul etniei rome nu sunt reflectate exact asa cum sunt si de aceea am deschis aceasta televiziune, Romanian Gipsy Reality, chiar de Ziua Internationala a Romilor, 8 aprilie. Avem un studio special amenajat, iar noua televiziune va avea buletine de stiri si, printre altele, trei emisiuni pe saptamana de cate o ora si jumatate. Una dintre ele, «Gelem, gelem», care este si titlul imnului tiganilor, «Ma duc, ma duc», va fi in limba romani”, a afirmat Aurel Pascu, initiatorul proiectului.

Potrivit acestuia, grila de programe va fi “una dinamica, cu dezbateri pe teme de educatie, arta, economie”, dar vor fi si emisiuni pentru copii sau referitoare la traditiile rome care trebuie pastrate.

Acesta a precizat ca integrarea sociala a romilor se va putea face si prin intermediul acestei televiziuni, dar si al platfomei media online in care este integrata televiziunea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *