Shadow

Concurenţă pentru Burleanu! S-a înfiinţat Federaţia de Fotbal a Romilor din România

Autointitulatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, a anunţat că a înfiinţat Federaţia de Fotbal a Romilor din România (FFRR), la care sunt afiliate 32 de echipe.
Daniel Cioabă a afirmat că împreună cu alţi 60 de lideri ai etniei din întreaga ţară a înfiinţat FFRR, organizaţie care va funcţiona în paralel cu Federaţia Română de Fotbal, conform Mediafax.
“Săptămâna trecută ne-am întâlnit la Călimăneşti 60 de lideri ai etniei şi am pus bazele FFRR. Acum doresc să vă anunţ că această federaţie deja funcţionează şi avem 32 de echipe ale romilor din ţară care sunt afiliate. Această federaţie nu va intra în conflict cu FRF. Noi vom avea meciurile noastre interne şi nu vom avea legătură cu FRF. Pe viitor, dacă va fi cazul, ne vom afilia la FRF”, a declarat Daniel Cioabă.
Potrivit acestuia, reprezentanţii etniei intenţionează să organizeze o cupă a României în care să fie implicate doar echipele de romi.
“Vrem să avem grupa A şi grupa B, un fel de divizia A şi divizia B ca în FRF. În final, vrem să avem o echipă naţională a romilor pe care să o implicăm în competiţii oficiale, de ce nu, în zece ani, poate participăm la Campionatul Mondial”, a spus Daniel Cioabă.
Potrivit acestuia, cele 32 de echipe care s-au afiliat deja sunt din aproape toate judeţele ţării şi au jucători cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.
Daniel Cioabă a spus că sunt foarte mulţi reprezentanţi ai etniei interesaţi de acest sport şi, de aceea, au gândit această formă de asociere.
“Sunt foarte mulţi romi care joacă fotbal. Sunt mulţi şi în federaţia cealaltă, a românilor, noi vrem să-i organizăm pe ceilalţi”, a afirmat Cioabă.
Prima acţiune a FFRR a fost organizarea unui meci amical între echipele de romi din Sibiu şi Sebeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.