Ministrul Teodorovici răspunde acuzaţiilor din Europa privind banii pentru romi

Criza economică a alimentat discursurile populiste şi xenofobe în unele state membre, iar acest lucru afectează anumite populaţii, precum roma, se arată într-o scrisoare transmisă marţi de Eugen Teodorovici unui secretar de stat din Suedia şi comisarilor europeni Johannes Hahn şi Laszlo Andor.
Ministrul Fondurilor Europene a transmis această scrisoare după ce ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, şi-a exprimat “furia” faţă de România, care i-a refuzat propunerea de ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor.
Eugen Teodorovici îi mulţumeşte secretarului suedez de stat Oscar Waglund Soderstrom pentru discuţiile avute la Bucureşti, la 25 martie, şi îi comunică angajamentul autorităţilor române de a continua “dialogul substanţial” în această privinţă.
“Am luat notă de prezentarea pe care delegaţia suedeză a făcut-o (la 25 martie – n.r.) referitor la situaţia din Suedia, cu referire la romii cu cetăţenie română, dintre care unii practică cerşetoria. Suntem conştienţi că această situaţie a creat tensiuni interne politice şi sociale, care au dus la o dezbatere mediatizată a acestui caz”, se arată în scrisoarea obţinută de MEDIAFAX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.