Shadow

Olguta Vasilescu participa la Bruxelles, la Summitului European privind Romii

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, participă, în aceste zile, la cea de-a treia editie a Summitului European privind Romii, la Bruxelles. Cu această ocazie se va face bilanţul progresului în domeniul incluziunii romilor în UE sub mandatul Comisiei Europene. De asemenea, summitul confirmă şi rolul major deţinut de autorităţile locale şi regionale în integrarea romilor.

La eveniment participă şi Francoise Le Bail – Director General al Direcţiei Justiţie în CE, Jose Manuel Barroso – Preşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding – vicepreşedinte şi Comisar pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, mai mulţi miniştri şi primari din ţările europene, precum si foarte multi reprezentanti ai societății civile.

In cursul zilei de azi, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a dat exemplu orasul Craiova pentru modalitatea de integrare a romilor, in ultima perioada, avand in vedere scaderea infractionalitatii, reducerea abandonului scolar si programele “A doua sansa”, prin care romii maturi au putut merge la scoala sa invete sa scrie sau participarea la programele europene ROMED 2 si ROMACT. Cu acest prilej, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a reiterat sprijinul municipalităţii pentru proiectele europene de incluziune a romilor şi a afirmat că această comunitate acordă un sprijin nemijlocit oraşului nostru în competiţia pentru capitală culturală europeană, atat prin Damian Draghici, considerat unul dintre cei mai mari naisti ai lumii, dar si prin copiii si tinerii romi care studiaza la universitati importante din toata lumea, scriu volume de versuri sau joaca in piese de teatru de amatori. Alaturi de Lia Olguta Vasilescu, din partea Romaniei, participă la acest summit senatorul Damian Draghici care este persoana de contact a Comisiei Europene pentru romii din România, ministrul Rovana Plumb si presedintele Traian Basescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *