Shadow

Romanii care i-au uimit pe americani: Antrenor de culoare, fotbalisti rromi, gratar dupa meci

O echipa din Romania i-a uimit pe jurnalistii americani. Fratia Bucuresti evolueaza in liga a cincea, are antrenor de culoare, cei mai multi fotbalisti sunt rromi iar dupa meci patronul isi “omeneste” jucatorii cu un gratar.

Celebra publicatie nord-americana New York Times a publicat un amplu material despre formatia bucuresteana.

Ziua meciului incepe cu antrenorul Aime Lema – “singurul tehnician de culoare din fotbalul romanesc” – ajungand la modesta arena pe care Fratia isi disputa meciurile de pe teren propriu unde constata ca jucatorii sai sunt inca acasa.

Urmeaza telefoane disperate si rugaminti fierbinti ale tehnicianului nascut in Congo si stabilit in Romania: “Te rog sa vii, e un meci important!”

In momentul in care fotbalistii se prezinta la stadion apare a doua surpriza. Portarul, Tudorel Mihailescu, are 47 de ani si un defect fizic care, in mod normal, l-ar impiedica sa ocupe acest post. Coechipierii sai sunt, in majoritate, rromi.

In fine, patronul echipei, Constantin Zamfir, are 50 de ani si a fost la randul sau fotbalist, ajungand sa evolueze chiar in liga secunda. Devenit intre timp om de afaceri de succes, el a decis sa investeasca in jur de o mie de euro lunar pentru a sustine echipa Fratia Bucuresti.

“Am vrut o echipa care sa demonstreze ca poti avea succes. Usa noastra e deschisa tuturor, indiferent de rasa, varsta sau handicap. Trebuie sa aiba doar putin talent”, spune acesta.

Dupa partide, echipa se reuneste in jurul gratarului, patronul sacrificand una din gainile sau caprele pe care le creste in apropierea arenei.

“Cresc animalele pentru a le da jucatorilor. Asta inseamna Fratia, sa impartim ce avem”, mai explica patronul Zamfir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *