Shadow

Se întâmplă la Vaslui: Alocaţia socială, mai importantă decât virginitatea fiicelor de vârstă preşcolară

Secter Petrache (29 ani), bârlădeanul de etnie romă care şi-a vândut fiica de numai 8 ani pentru 8.000 de lei, şi-a retras oferta făcută pentru mezina familiei. S-a răzgândit brusc să o mărite pe Spania, copila de 6 ani, după ce municipalitatea i-a tăiat alocaţia suplimentară.

“Averea” bârlădeanului Secter Petrache s-a năruit peste noapte după ce Protecţia Copilului Vaslui i-a „furat” copila de 8 ani în ajunul nunţii. Bărbatul, de etnie romă, a ajuns în atenţia DIICOT pentru trafic de persoane şi, mai nou, a primit cea mai grea lovitură de la Primăria Bârlad.

Municipalitatea i-a tăiat alocaţia socială suplimentară pentru absenţele înregistrate la şcoală de Luminiţa, fetiţa obligată să se mărite cu un necunoscut de 11 ani, din Constanţa. De acum va trebui să se descurce cu alocaţia primită pentru ceilalţi patru copii pe care îi are şi ajutorul social.

„Am pierdut alocaţia de sprijin, pentru toţi luam 120 de lei. E greu, acum trebuie să ne descurcăm cu ajutorul social şi alocaţia copiilor. Am o gloabă de cal şi mă mai duc la vecini să le car gunoiul pentru câţiva bănuţi, dar tot nu ajung. Nu-mi mai trebuie să o vând şi pe cea mică, pe Spania. M-am lecuit”, a declarat, pentru „Adevărul”, tatăl copilelor.

Secter Petrache a promis că va lăsa fetele să se mărite la 16-17 ani cu cine vor dori, numai să nu fie decăzuţi din drepturile părinteşti: „L-am auzit şi pe regele Cioabă care zicea să nu ne mai mărităm fetele de mici. Aşa era tradiţia noastră, şi nevasta mea avea 11 ani când am luat-o. Am plătit 5.000 de lei, cum era tradiţia.”

Luminiţa a intrat într-un program intens de consiliere psihologică pentru a depăşi traumele suferite. A fost retrasă de la şcoală, dar face cursuri alături de specialiştii de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *