Shadow

Cecilia Malmström nu este la curent cu negocieri secrete româno-suedeze pe tema romilor

Comisarul european pentru Afaceri Interne Cecilia Malmström afirmă că “nu ştie nimic” despre negocieri secrete purtate de mai multe luni între Guvernul suedez şi România, într-o încercare de a ajuta imigranţi romi din Suedia, relatează site-ul Euractiv.

Cecilia Malmström nu este la curent cu negocieri secrete româno-suedeze pe tema romilor. “Nu ştiu nimic despre corespondenţa dintre Suedia şi România cu privire la această problemă, însă statele membre (UE) au cele mai mari responsabilităţi pentru cetăţenii lor”, a declarat comisarul european pentru ziarul Expressen, citat de Euractiv.

“Însă au primit sume mari de bani pentru a acţiona în aceste probleme. Atât România, cât şi Bulgaria pot să facă mult mai mult”, a adăugat Malmström.

“Sunt furioasă, tristă şi dezamăgită”, a declarat marţi minsitrul suedez pentru Afaceri Europene şi Democraţie Birgitta Ohlsson pentru ziarul Dagens Nyheter, care scria citând date oficiale că numărul cerşetorilor în capitala suedeză a crescut, iar 90% dintre ei provin din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *