Justitia si matelotu’

N-ai cum sa contrazici gadirea satrei pentru ca are la baza zicerea « lu’ ochiosu’ si frumosu’ » cu care au dantuit aliciti de bauturi fine, atat imparatul cat si toti regii etniei, « barosanu’ » care a hahait a uitare de sine in fericirea de a fi votat, de catre tigani, la venire si a nu fi votat de ei, pentru plecarea dorita de majoritata romanilor.

Ba mai mult, violarea justitiei, comentata ilar, pe bune, l-a ridicat in ochii fricosilor de lege si al celor care isi scuipa-n san de…dragul ei. Ce si-au zis, « daca omu’ asta-i in stare sa babardeasca o droaie de smecheri care sunt, in fond, doar martafoi, e barosan de-al nostru. ». Si iar au dreptate!

Ocazia atentiei acordate fulgurant subiectului de catre etnicii mentionati a pornit de la vitejeasca exprimare a unui Basescu agitat la culme, legata de tratamentul legal unitar, in caz de oarece infractiune, cu cel aplicat lui Nutu Camataru. Tiganii in cauza se asteapta ca Pachetul ICJ, cel care a inceput urmarirea penala in cazul « Nana », sa ordone mascatilor sa sparga portile de la Cotroceni, sa sara gardurile, la ceas de noapte, inspre toate partile, sa impuste eventualele oratanii civile de prin parcul prezidential si sa-l scoata incatusat, cu haina pe cap, ca sa nu raspandeasca rusinea-n jur, pe invinuitul de serviciu ocupant nedemn al fotoliului din care a ciordit, cat a putut!

Intr-un grup pitoresc de tigani aflati la ceas de siesta, doua-trei guralive s-au indreptat spre un subiect al zilei tradus pentru ele in chicote lascive : « Auzisi fa ca lu’ Justitia i-a pus-o unu’ de zice ca-i cu barca ? Care Justitia fa !? Aia, a lu’ Populara, de-o facu cu Romanu’ aciuit la satra din deal! Si n-a zbierat fa violu’ ? Nu, c-o tine-n dar si a prostit-o sa taca. Si ma-sa, Populara, nu stie cum s-o dea, ca marinaru’-i pe bune cu dom’sef de post, care i-a pus-o si ala de fo doua ori!»

Leave a Reply

Your email address will not be published.