Shadow

Despre români, în presa canadiană /Din nou despre romii

Ziarul LaPresse a realizat o anchetă despre imigraţia ilegală a romilor proveniţi din România. Ziaristul Vincent Larouche s-a deplasat în România, mai exact la Craiova. Acolo s-ar afla nucleul unei reţele infracţionale care se ocupă cu trimiterea ilegală a romilor spre SUA şi Canada, via Mexic.

Autorul articolul menţionează cum, alături de case cu familii care trăiesc în sărăcie lucie, se află reşedinţe de un lux opulent. Există chiar localnici care se plimbă pe străzi cu maşini Chrysler 300, care au încă plăcile de înmatriculare cu Québec, je me souviens, un indiciu al provenienţei averilor.

Autorităţile române afirmă că la orice intervenţie în cartierul romilor sunt mobilizaţi 200 de poliţişti, dar că ei bat în retragere după doar câteva minute, pentru că localnicii devin violenţi.

Nici poliţiştii quebechezi nu sunt foarte blânzi când vorbesc despre aventurile romilor în Canada. Ei susţin că, spre deosebire de Europa, unde lumea se îndepărtează când un rom cu o hartă se apropie de ei, canadienii sunt total inocenţi şi dornici să ajute. Costul: bijuteriile care le sunt furate fără ca măcar să realizeze acest lucru.

Ministrul Imigraţiei, Jason Kenney, declara pentru ziarul montrealez că înăsprirea condiţiilor de imigraţie a dus la blocarea intrării în Canada a peste 100 de cetăţeni de etnie romă.

Bute, în lumina reflectoarelor

Apropierea întâlnirii dintre Bute şi Pascal a crescut interesul presei pentru boxerul român. Revista XY, editată de LaPresse, îl are pe sportivul român pe copertă. În interior, ziariştii realizează un portret al lui Bute – pe care l-au întâlnit în sala de antrenament – şi prezintă începuturile sale în box, precum şi aventura venirii lui în Québec. În 2014, Lucian va aniversa 20 de ani de când practică acest sport.

La Presse a mers, în schimb, la casa pe care boxerul şi-a luat-o în Florida, în 2010 şi unde, înaintea fiecărui meci, românul îşi instalează cartierul general. În interviul acordat ziarului, Bute crede că meciul va fi decis de condiţia fizică şi că Pascal nu va reuşi să reziste până la sfârşit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *