“Şi eu m-am născut în România” a împlinit un an!

Cele 52 de ediţii ale emisiunii „Şi eu m-am născut în România” difuzate din februarie 2013 până în februarie 2014 la Prima TV demonstrează că în fiecare săptămână am arătat povesti adevărate şi frumoase cu şi despre romi din ţară şi din străinătate. Emisiunea „Şi eu m-am născut în România” – realizată de Departamentul Mass-media al Partidei Romilor „Pro-Europa” – nu a luat pauză şi nu s-a oprit din a arăta majoritarilor şi nu doar lor că etnia romă este bogată în tradiţii, cultură şi istorie.

În decursul acestui an, sute de romi au fost invitaţi în studioul şi în rubricile emisiunii noastre să vorbească despre meseriile, obiceiurile, tradiţiile, învăţăturile şi speranţele pe care le-au moştenit, precum şi despre motivele care îi fac să fie mândri că sunt romi.

„Şi eu m-am născut în România” a păstrat un format de bază în acest an, cu şase rubrici, în care erau prezentate: cele mai importante ştiri cu şi despre romii din România sau din afara graniţelor sale, urmate de un talk-show despre un subiect de actualitate, moderat săptămânal de Irina Ursu. Aceeaşi care semna şi rubrica „Şi eu m-am născut în România”, în care se spunea povestea de viaţă a câte unui cetăţean român de etnie romă care a cunoscut deja succesul profesional. Aşadar, rubrica „Şi eu m-am născut în România”, de la al cărei nume vine şi titlul emisiunii, a însemnat în aceste 52 de ediţii şi nu numai, cât de important este că fiecare dintre noi să depăşească barierele pe care le ridică între discriminarea şi necunoaşterea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.