Shadow

O viață între aur și castele. Cum trăiesc baronii romilor

Mulţi dintre noi îşi imaginează romii ca fiind hoţi, cu copii prost îmbrăcaţi şi gata să fie puşi oricînd pe ceartă. Totuşi romii trăiesc o viaţă total diferită, iar modul lor de trai diferă de al celorlalţi.

Recent pe a fost publicat un articol în care este redată în imagini viaţa baronilor de romi dincolo de aparenţe. Casele acestora, averile, poveştile şi chiar înmormântările: toate trezesc un interes deosebit.

Romii cîştigă mulţi bani, şi cu siguranţă aţi auzit că aceştia ar avea şi mult aur. Marea parte a capitalulul este în mîinile baronului, conducătorul romilor. Acesta investește banii în proprietăţi, maşini şi aur. Totuși viața romilor este diferită de a altor popoare. Avînd obiceiurile lor, aceștia nu permit intervenția niciunei alte etnii în treburile lor interne.

Chiar și înmormântările romilor sunt deosebite și extrem de somptuoase. La înmormântarea unei elite a romilor împreună cu decedatul se îngroapă și o parte din avere. Spre exemplu, însuși baronul romilor din Moldova Cerari a îngropat în mormîntul tatălui său o mașină Volga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.