PROFESIONIȘTI ROMI LA BILANȚ

ActiveWatch a lansat în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, ghidul de bune practici în derularea programelor de susținere a tinerilor romi care studiază medicina. Evenimentul a marcat finalul proiectului “O generație de specialiști romi în domeniul medical”. În cadrul conferinței au fost premiați bursierii prezenți, în semn de recunoaștere a reușitelor academice obținute de aceștia.

Ghidul de bune practici prezintă rezultatele proiectului, adunând laolaltă interviuri cu bursierii, medicii și profesorii implicați în proiect. Materialul conține relatări ale reprezentanților organizațiilor partenere în cadrul proiectului, dar și interviuri cu specialiști independenți care povestesc cum s-a văzut proiectul din exterior.

Ajuns la final, proiectul „O generație de specialiști romi în domeniul medical” a susținut peste 400 de tineri romi în dezvoltarea lor academică și personală. Tinerii aparținând minorității romilor au nevoie de sprijin în continuare. De aceea, pe parcursul derulării proiectului, ActiveWatch a încheiat protocoale de colaborare cu 15 de instituții publice locale și va continua această campanie de advocacy și mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.