Shadow

12 primării din Argeş ar putea ajunge în insolvenţă din cauza romilor

12 primării din judeţul Argeş sunt acuzate de romii din Costeşti că nu le-au achitat facturi însumând zeci de milioane de lei, sume restante după ce au săpat kilometri de şanţuri în mai multe comune, potrivit . Primarii spun însă că nu i-au pus pe romi să sape, ci au avut doar o discuţie de principiu, urmând ca lucrările să înceapă când vor primii banii de la Consiliul Judeţean.

“Oamenii au făcut nişte şanţuri în drum. Dacă ne cheamă la tribunal, eu chem evaluator la faţa locului. Nu vreau să am belele de pe urma nu ştiu cui”, a spus primarul din Cepari, Gheorghe Minculete.

Harnici, romii s-au apucat însă să sape. Chiar şi noaptea. “Au lucrat şi sâmbăta şi noaptea. Eram într-o permanentă urmărire cu şefii de districte ca să îi scoatem. Dimineaţa ne trezeam cu şanţuri făcute”, a precizat Sorin Ivaşcu, director al Regiei de Drumuri Argeş.

Sumele cerute de romi primăriilor sunt ameţitoare. La Băbana, spre exemplu, oamenii au lucrat trei zile, fără vreo comandă, şi au dus o factură de 60.000 de euro.

Scandalul dintre romi şi primari a ajuns acum în instanţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *