Romii îşi înscriu partidul la Tribunal în iunie

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, spune că speră ca la începutul lunii iunie să fie înregistrat Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), actele fiind depuse la Tribunalul Bucureşti, după ce etnicii din toată ţara au reuşit să strângă peste 60.000 de semnături.

Dorin Cioabă a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că în cursul zilei s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti la termenul avut în procesul pentru înfiinţarea Partidului Alianţa Democrată a Romilor (PADR). “Tribunalul Bucureşti a amânat cauza pentru data de 4 iunie, pentru că mai trebuie să depunem nişte acte la dosar. Aceste acte fac referire la sediul partidului şi la alte astfel de aspecte”, a declarat Dorin Cioabă.

El a explicat că speră ca următorul termen în acest proces să fie şi ultimul, iar la începutul lunii iunie PADR să fie înregistrat.”Pe 4 iunie cred că se va termina. Sper ca atunci să fie înregistrat PADR, primul partid al etnicilor romi”, a afirmat Cioabă.

El a precizat că în toate judeţele, cu ajutorul etnicilor care fac parte din Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR), s-au strâns peste 60.000 de semnături pentru înfiinţarea noului partid, deşi legea cere doar 25.000.

La sfârşitul lunii martie, deputatul Elena Udrea declara că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.