Shadow

România e o ţară săracă, dar plină de poliţişti fiţoşi

Ideea mea este că mai toate subiectele actuale au devenit pe nesimţite un exemplu clasic al remărcii lui Simone de Beauvoir pe care se bazează feminismul. Te naşti femeie, devii femeie cu calităţi sau fără, naturale sau culturale. Încercând să aruncăm o privire sintetică bazată pe constatarea virulentă a societăţii româneşti. Dacă am suspenda sinceritatea am putea crede întotdeauna în fundamente şi idei realiste, ca în aforismele lui Emerson. Pun pariu că foarte puţini au timp valabil să accepte adevărul. Nu ştiu, dar câteodată mi se descarcă accidental, slobozind cuvinte bune în urechile epilogului.

Transformarea de la miliţian cu idei absurde, cu bătăi de baston, bocanci în stomac – la poliţistul şmecheraş de tranziţie care lua mită şi de la săraci şi de la bogaţi. Şi era tovarăş cu toţi mafioţii, făcându-le favoritisme borfaşilor de rând. Pe ei nu-i caracterizează cinstea şi corectitudinea, dar când aud cuvântul DNA, dragii noştri poliţişti tremură din toate încheieturile.

România este o ţară săracă în care avem familii care abia îşi duc traiul de la o zi la alta. Este însă locuită de parveniţi care au un showroom în aer liber pe la Bucureşti, de şmecheri care şi-au întins tentaculele în Poliţie şi “fac” aroganţe gen ” bag benzină de 10 bulioane pe zi, în muşchii mei”.

Poliţia, având un acut orb al găinilor, se face că nu vede un şofer “lansat” în viaţa rutieră, că a parcat neregulamentar, indicatorul de oprire interzisă fiind chiar sub cel de trecere de pietoni. O ţară frumoasă e România, păcat că e locuită… de mulţi giboni, care au singura calitate de sponsori ai… organelor de poliţie. Şi când un şofer rom face un acident, se strâng cel puţin 5 maşini de poliţie, ca să-şi facă reclamă ieftină, iar dacă sunt pe acolo şi aurolaci, aceştia îi aplaudă pe domnii poliţişti.

Într-un accident în care protagonişti sunt un rom şi un român, dreptate, să fiţi sigur, că are românul. Celălalt, romul, este sigur vinovat pentru că, chipurile, este analfabet, că nu e vaccinat, că nu prezintă garanţie, că minte, că e născut infractor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *